Vastuumme

Vastuumme

Työyhteisö

Työyhteisön hyvinvointi on meille tärkeää. Pyrimme huolehtimaan, että työpaikoilla on positiivinen ja yhteisöllinen ilmapiiri, joka kannustaa tulokselliseen työntekoon. Haluamme olla työntekijöillemme luotettava kumppani ja meillä onkin paljon pitkäaikaisia työsuhteita. Hyvä työyhteisö luodaan yhdessä. Koko organisaatiomme on osallistunut valmennuksiin, joissa ideoimme toimivia tapoja lisätä työhyvinvointia ja kehittää liiketoimintaamme.

Hankinta

Haluamme olla vastuullinen toimija hankinnoissamme. Halosen tuotevalikoima koostuu pitkälti tunnetuista merkkituotteista, kuten s.Oliver, Tom Tailor, Gabor, Turo Tailor, Camel Active, Didriksson, Jack wolfskin. Näitä tuotteita valmistetaan pääosin Suomessa, Baltiassa, muualla EU-maissa sekä Aasiassa. Nk. privat label -tuotteita valikoimastamme on noin 15%, joista suurin osa tuotetaan Baltiassa sekä EU:n alueella.  Noin 8,5% kokonaisostoistamme tulee ns. riskimaista, josta Kiinan osuus on 7,5%. Olemme teettäneet vastuullisuustarkistuksia toimittajiemme tehtaille Kiinassa vuodesta 2011 lähtien. Tarkastukset jatkuvat edelleen. Jokaisessa tarkastuksessa tehdään toimenpidesuunnitelma mahdollisten havaittujen puutteiden korjaamiseksi. Tämän lisäksi suuri osa toimittajiemme tehtaista on kansainvälisen Amfori BSCI:n (ent. BSCI- Business Social Compliance Initiative) -järjestelmän mukaisesti auditoituja.
Vuoden 2015 alussa liityimme Amfori BSCI-järjestelmään ja tavoitteenamme on keskittää ostojamme tulevaisuudessa yhä enemmän Amfori BSCI-auditoiduille tehtaille. Kannustamme ja ohjaamme myös niitä toimijoitamme, joille ei vielä ole tehty amfori-auditointeja, liittymään ko. järjestelmän piiriin. Lisätietoja Amfori BSCI -järjestelmästä

Ihmisoikeudet

Lähtökohtanamme on, että emme myy epäeettisesti tuotettuja, epäeettisesti tuotetusta materiaalista valmistettuja tuotteita tai tuotteita, joiden tuotanto ei kunnioita ihmisoikeuksia. Lähtökohtanamme on kunnioittaa ihmisoikeuksia Suomessa ja maailmalla. Pyrimme toiminnallamme lisäämään ihmisten hyvinvointia ja tukemaan käyttämiämme tavarantoimittajia vastuullisessa toiminnassa.

Olemme suunnanneet ostomme maihin, jossa kaltaisellamme yrityksellä on mahdollisuus konsultoida, valvoa ja kehittää toimintaa ihmisoikeusasioissa. Suurin osa tavarantoimittajistamme on Euroopasta ja EU-alueelta, mutta toimimme myös nk. kehittyvissä riskimaissa, kuten Kiinassa. Vältämme tietoisesti maita, joissa on näyttöä siitä, että ihmisoikeusasiat eivät toteudu. Vierailemme tavarantoimittajien tehtailla ja tuotantolaitoksilla vuosittain, monitoroimme tuotantoa myös itse käyttämiemme auditointiyritysten ja järjestöjen lisäksi (Nikolai Sourching ja Amfori). Konsultoimme ja auditoimme yhteistyöyrityksiämme korjaamaan puutteita. Mikäli tietoomme tulisi tavarantoimittajien, Amforin, käyttämämme monitorointien tai muiden tahojen kautta, että tavarantoimittajamme tai heidän alihankkijansa käyttää lapsityövoimaa, pakkotyövoimaa tai muuta vakavaa puutetta, asiaan puututaan välittömästi. Yhteistyön jatkamisen edellytyksenä on, että yllä mainittuja vakavia puutteita ei esiinny tai puutteet korjataan välittömästi.

Koemme haastavaksi koko tuotantoketjun vastuullisuuden ja erityisesti alkutuotannon vastuullisuuden toiminnan varmistamisen. Suosimme tavarantoimittajia, joilla on todentaa tuotantoketju mahdollisimman läpinäkyvästi sekä niitä toimijoita, jotka käyttävät sertifioituja materiaaleja tuotteissaan kuten sertifioitua villaa, puuvillaa tai kierrätysmateriaaleja. Sertifioitujen materiaalien kokonaistuotanto kasvaa ja näin ollen myös sen saatavuus kasvaa. Esimerkiksi saksalaisissa puuvillakankaissa, jota olemme suosineet, sertifioitujen puuvillakankaiden osuus on kasvanut merkittävästi viime vuosina. Olemme lisänneet valikoimaan tuotemerkkejä, jotka tarjoavat Fair Trade -sertifioituja tuotteita sekä painottavat tuotannon vastuullisuutta toiminnassaan. Suosimme tuotemerkkejä, jotka huomioivat ja painottavat toiminnassaan koko tuotantoketjun läpinäkyvyyttä ja vastuullisuutta.

Yhteiskunta

Olemme olleet näkyvä osa suomalaista yhteiskuntaa jo yli 90 vuotta. Veljekset Halonen Oy työllistää yhdessä sisaryritys Oy Carlsonin kanssa lähes 400 kaupan ammattilaista eri puolella Suomea.

Ympäristö

Noudatamme ympäristösäädöksiä ja -lakeja. Huolehdimme jätteiden asianmukaisesta lajittelusta ja hävittämisestä, sekä mahdollisuuksien mukaan kierrätämme ja pyrimme vähentämään syntyvän jätteen määrää kaikissa toimipisteissämme. Olemme aktiivisesti vähentäneet energian kulutusta kehittämällä lämmöntalteenottoa ja sähkönkulutusta tiloissamme. Lisäämme kierrätysmuovin osuutta pakkausmateriaaleissamme sekä vähennämme tietoisesti muovin käyttöä yrityksessämme.

Palautetta tai kysymyksiä?

Mikäli haluatte antaa palautetta tai kysyä lisätietoja valikoimamme tuotteen alkuperästä tai muusta Halosen toimintaan tai hankintaan liittyvistä vastuullisasioista, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Autamme mielellämme.