Miesten kengät

851 tuotetta

Nousevaan järjestykseen
Sivu
/ sivu

Viimeistele edustava tyyli asiallisilla ja siisteillä kengillä

Pukeudutko usein pukuun erilaisissa tilaisuuksissa? Suositko ajatonta pukeutumistyyliä? Viimeistele siis tyylisi klassisilla miesten kengillä. Pukukenkien hienoudet ja eroavaisuudet ovat yksityiskohdissa ja materiaaleissa.

Perinteisimmät miesten kenkämallit ovat derby ja oxford, joista derby on monenlaiseen jalkaan hyvin muotoutuva ja istuva valinta. Plain toe -versiossa on saumaton kärkiosa ja se sopii juhlakengäksi samoin kuin whole cut -kengät, joiden päällys on tehty yhdestä nahkapalasta. Cap toe -versiossa on vahvistettu kärkiosa ja sopii muodolliseen business-pukeutumiseen. Brogue-kengissä leikkausten saumoja koristeltu reikäkuvioinnilla – broguet ovat näyttävä vaihtoehto puvun kanssa esimerkiksi töihin ja vapaanmuotoiseen smart casual -tyyliin. Pukukenkiä tarjoavat merkit muun muassa Bugatti ja Clarks.

Astetta rennompaan, mutta silti siistiin pukeutumiseen kuuluvat chelsea- ja chukka-nilkkurit. Jälkimmäistä nimitetään myös chukka-saappaaksi, vaikka kyseessä ovatkin matalat, 2-3 reikäparin nauhanilkkurit. Niitä valmistetaan erilaisista nahoista kuten mokasta (TopMan), pintanahasta (Rieker) ja rasvanahasta (Panama Jack). Chelsea-nilkkuria voisi nimittää myös venykenilkkuriksi; näitä klassisia, mutta trendikkäitä miesten nilkkureita on esimerkiksi Vagabond- ja Bullboxer-mallistoissa.

Miesten kävelykengät voivat tarkoittaa hyvin monen tyylisiä kenkiä – yleisesti ottaen kävelykengillä tarkoitetaan kaikkia varrettomia kenkiä, jotka eivät sovellu muodolliseen pukutyyliin tai erityistarkoituksiin, kuten urheiluun tai retkeilyyn. Mukavalla lestillä perinteisiä kävelykenkiä löytyy mm. merkeiltä Sievi ja Pomar, jotka ovat myös kotimaisia kenkämerkkejä.

Klassista miesten pukeutumistyyliä voi toisaalta elävöittää trendikkäillä ja yllättävillä kenkävalinnoilla. Suorien housujen tai chinojen seuraksi voi valita vaikkapa Bugatti-kävelykengät, Sebago-purjehduskengät eli ”purkkarit” tai Björn Borgin raikkaat valkoiset tennarit.
Miesten kenkiä vapaa-aikaan: kävelykengät, tennarit, sneakerit ja sandaalit

Muoti ottaa nyt vaikutteita 70-luvusta, työvaatteista sekä rantavaatteista, ja kaikki skeittaukseen viittaavat asusteet ovat tulleet takaisin! Myös muita urheiluasusteita saa sekoittaa muotivaatteiden kanssa urbaaniin tyyliin. Kaikki tämä on siis hauska mahdollisuus ottaa vapaa-aika löysin rantein ja hullutella mukavilla kengillä.

Kirkkaita kukkapaidanvärejä voi tehostaa valitsemalla iloisen väriset kangaskengät. Värikkääseen biitsityyliin sopivia kenkiä löytyy myös Björn Borg -mallistosta.

Muoti- ja urheilumaailmaa yhdistävässä tyylissä kengillä voi tuoda asuun valitsemaansa puolta, sporttisuutta tai trendikkyyttä. On täysin sallittua laittaa jalkaansa vaikkapa Vansit ja elää hengessä mukana, vaikkei itse pysyisikään laudan päällä.

Retroilevaan tyyliin löytyy jalkineita useilta Halosen kenkämerkeiltä. Siniseen väriin, denimiin ja retrojen työvaatteiden inspiroimaan vaateparteen sopivat esimerkiksi Camel Active -jalkineet. Clarks-kengät sopivat rentoon kaupunkikäyttöön.