Lasten kengät

31 tuotetta

Nousevaan järjestykseen
/ sivu

Laadukkaisiin lasten kenkiin kannattaa panostaa, sillä pienillä jaloilla on vielä koko elämä kuljettavana. Valikoimassa on ensiaskelkenkiä pienimmille sekä juhla-, arki- ja vapaa-ajankenkiä kaikenikäisille lapsille. Ulkoilukengät valitaan sääolosuhteiden mukaan. Aurinkoiseen kesään sandaalit, kevääseen ja syksyyn välikausikengät ja kylmille keleille lämpimät talvikengät. Sateisella ja märällä kelillä GORE TEX-kalvo suojaa varpaita kastumiselta.

Suosituimmat lasten kenkämerkit verkkokaupasta

Superfit-kengät ovat olleet luotettuja jo useiden sukupolvien ajan. Superfitin mallistosta löytyy kenkiä kaikkiin vuoden aikoihin: kesä-, talvi- sekä välikausikenkiä. Lasten Viking-kengissä on otettu huomioon vaihtelevat olosuhteet, helppohoitoisuus ja helppokäyttöisyys. Mallistosta löytyy konepestäviä lasten kenkiä, tarra- ja talvilenkkareita. Useissa malleissa on Gore-Tex-kalvot. Viking valmistaa lasten kenkiä taaperoille, leikki-ikäisille ja koululaisille.

Verkkokaupasta löydät edulliset ja kauniit juhlakengät lapsille. Tytöille on juhlavia ballerinoja ja pojille juhlakenkiä merkeiltä Create ja Chic Femme. Lasten kesäiset Cienta- ja Superga-kangaskengät sopivat pihajuhliin ja muihin kesäisiin menoihin.

Lasten jalkineita löytyy myös kausittain vaihtuvissa suosikkiteemoissa, esimerkiksi Disney, Starwars ja Ryhmä Hau. Isompien lasten suosikkikengät taas saattavat löytyä esimerkiksi merkeiltä Clarks, Imac ja Rieker.

Valitse hyvät kengät lapselle

Kengän valitseminen etenkin pienelle lapselle voi olla haastavaa. Ensimmäinen selvitettävä asia on lapsen kengän oikea koko, joka on helpoin selvittää piirrosmallin avulla: laita lapsi seisomaan paperin päälle, paina lapsen varpaat suoriksi ja piirrä malli jalkapohjien ympäri. Ihmisen jalkaterät ovat harvoin täysin samankokoiset, joten mittaa isomman jalan piirrosmallin pituus ja vertaa sitä kengän irrotettavan sisäpohjallisen tai sisäpohjan pituuteen. Lasten kenkiin pitää jättää 1,2-1,7cm käynti- ja kasvuvaraa jalkaterän pituuden lisäksi.

Lasten jaloilla on erilasia kehitys- ja kasvuvaiheita, mikä vaikuttaa kenkien valintaan. Myös jalkojen yksilölliset anatomiset piirteet kannattaa ottaa huomioon kenkävalinnoissa. On monia kysymyksiä, joihin kannattaa miettiä tai selvittää vastaus sopivaa kenkää valitessa. Tarvitseeko lapsi kapea- tai leveälestisen jalkineen? Tarvitaanko erityisen joustavia ja kevyitä kenkiä tai kaipaako lapsen jalat ehkä tukevia jalkineita? Käytetäänkö kenkiä päivittäin tai vain silloin tällöin? Kuinka hengittävät kenkien täytyy olla ja onko käyttöpaikalla vaatimuksia jalkineille?

Kun koko, käyttötarkoitus ja muut tarpeelliset ominaisuudet ovat selvillä, pitää vielä valita malli! Perheessä lasten ja aikuisten maut eivät aina mene yhteen, ja kenkävalinnoista onkin hyvä keskustella jälkikasvun kanssa ennen ostopäätöstä, etenkin isompien lasten kanssa. Onneksi neuvonpito, kenkien katselu ja vertailu on helppoa nettikaupassa, koska ei tarvitse poistua oman kodin rauhasta.